Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2015
    Posts
    146

    Test Your 'General Ability'

    General Ability: Some MCQs

    1. Which one does not belong?
    SCISSORS PIN KNIFE AXE
    A) AXE
    B) KNIFE
    C) PIN
    D) SCISSORS
    2. What group of letters comes next in this series?
    EG FH GI HJ IK ____
    A) JK
    B) JL
    C) KM
    D) LN
    3. The word CAREFUL is most nearly the opposite of
    A) RAPID
    B) HURTFUL
    C) RECKLESS
    D) ACCIDENTAL

    4. In a certain code, VEDCXJKISWTO means EXIT. In the same code, what does PHSLOTYWY mean?
    A) HOW
    B) LOT
    C) PLY
    D) STY
    5. A case of fruit weighs 53 kilograms, and another weighs 41 kilograms. How much weight must be removed from the first case and placed in the second so that they are both of equal weight?
    A) 2 kilograms
    B) 4 kilograms
    C) 6 kilograms
    D) 8 kilograms

    6. THREE is to TRIANGLE as FIVE is to
    A) SQUARE
    B) POLYGON
    C) OCTAGON
    D) PENTAGON

    7. Trevor is taller than Daniela, and Nadine is taller than Hamish. If Samira and Nadine are both shorter than Daniela, who is second-tallest?
    A) Trevor
    B) Nadine
    C) Samira
    D) Daniela
    8. The word HOSTILE is most nearly the same as
    A) UNFRIENDLY
    B) UNFAIR
    C) DEPRESSED
    D) AFRAID

    9. What group of letters comes next in this series? LCW MEU NGS OIQ ____
    A) QKO
    B) PLR
    C) RLR
    D) PKO

    10. If 10 hens can lay 100 eggs in 10 days, how long would it take 4 hens to lay 28 eggs?
    A) 1 day
    B) 7 days
    C) 14 days
    D) 28 days



    Answers:
    1. C
    2. B
    3. C
    4. A
    5. C
    6. D
    7. D
    8. A
    9. D
    10. B
    "A JOURNEY OF A THOUSAND MILES BEGINS WITH A SINGLE STEP"

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Islamabad
    Posts
    3
    Nice job sir and it's a good change in Everyday Science.

  3. #3
    Hmm it's good change for those who have considerable know-how of basic mathematics and also of jig-saw like structures and least, with puzzle games, I think so.
    “Stop wishing, start doing”
    Life is a gift!

 

 

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •